Monday 17 Sep 2018
12:00pm
1:00pm
Fluxible Meetup
Danny Ho
Learn how the innovation lab at LCBO applied behavioural economics principles to optimize the design of a drink mixology application.
Communitech Hub
5:30pm
7:00pm
Fluxible Meetup
Kanwar Anand, Mark Connolly, Jennifer Pretti, Kem-Laurin Kramer
Creating a UX portfolio is a high-stakes exercise. How do you make sure you’re putting your best foot forward? Get an insider view from three veteran design managers.
Communitech Hub
Tuesday 18 Sep 2018
12:00pm
1:00pm
Fluxible Meetup
Linn Vizard
Let’s talk about maps! Customer journey maps, empathy maps, experience maps, stakeholder maps, and strategy roadmaps.
Communitech Hub
5:30pm
7:00pm
Fluxible Meetup
Visit the Oracle NetSuite office and meet their developers, product managers, and UX practitioners for an evening of food, engaging conversations and a look at how these teams work together.
NetSuite Waterloo
Wednesday 19 Sep 2018
12:00pm
1:00pm
Fluxible Meetup
Lennart Nacke
Learn how game thinking works as a problem-solving strategy and get practical takeaways for using game thinking in the UX process.
Communitech Hub
5:30pm
7:00pm
Fluxible Meetup
Join D2L’s team of product designers and UX researchers for an evening of food, conversation, and more.
D2L
7:00pm
9:00pm
Fluxible Concert
A fundraising concert for Open Ears Festival featuring Ben Grossman & Matt Brubeck, and JoJo Worthington
Open Sesame
Thursday 20 Sep 2018
12:00pm
1:00pm
Fluxible Meetup
Jennifer Boger
Explore ‘Ethical by Design’ principles — principles intended to support inherently ethical technology and systems design — and learn how they apply in real-world scenarios.
Communitech Hub
5:30pm
7:00pm
Fluxible Meetup
Margot Bloomstein
By designing for pace, we can intentionally help users focus and gain confidence in their choices—and build stronger memories.
Shopify Plus
7:00pm
8:30pm
Fluxible Meetup
Meagan Timney
Meagan Timney shares stories of developing successful long term relationships with cross-functional teams and enabled UX to be an effective partner in developing vision and strategy.
Google Kitchener-Waterloo
Friday 21 Sep 2018
9:30am
1:00pm
Fluxible Workshop
Peter Morville
Want to be more successful at designing amid complexity and change? Build your planning muscles in this mix of presentation, conversation, and hands-on exercises based on Planning for Everything.
Communitech Hub
12:00pm
1:00pm
Fluxible Meetup
Steve Schoger
Learn what a few small cosmetic changes can do to bring a design to the next level.
Communitech Hub
2:00pm
5:30pm
Fluxible Workshop
Margot Bloomstein
Want to help your team communicate and design more cohesively and efficiently? Join Margot to learn how (and why!) to add a message architecture into your toolkit.
Communitech Hub
Saturday 22 Sep 2018

Fluxible Conference

CIGI Auditorium
7:45am
8:45am
Registration and networking
8:45am
9:00am
Welcome and kickoff
Day one of Fluxible Conference gets underway
9:00am
9:40am
40-minute presentation
Farai Madzima
To unlock the superpowers of a diverse team, Farai prepares us to identify and counter cultural bias.
9:40am
9:45am
Interstitial Performance
Gary Diggins performs on the cornet, harmonium, a curvy wooden horn, and conch shell
9:45am
10:25am
40-minute presentation
Kim Lenox
Kim shares hard-won leadership lessons from a time when success was far from certain.
10:25am
10:30am
Interstitial Performance
JoJo Worthington sings and plays ukulele
10:30am
11:10am
Break
Connect, reflect, recharge
11:10am
11:25am
15-minute presentation
Steve Schoger
Steve demonstrates 15 tips for improving your designs with tactics instead of talent.
11:25am
11:40am
15-minute presentation
Sam Estoesta
Sam explores some fun and surprising parallels between wireframes and poems.
11:40am
11:45am
Interstitial Performance
JoJo Worthington sings, plays ukulele, and goes a little wild with sounds
11:45am
12:25pm
40-minute presentation
Ben Grossman
Ben stretches our perspectives by looking at the user experience of musical instruments.
12:25pm
12:30pm
Interstitial Performance
Lucas Tensen plays the kora, a kind of West African harp.
12:30pm
2:00pm
Lunch
Provided by Fluxible and hosted at local restaurants. How awesome is that?
2:00pm
2:40pm
40-minute presentation
Di Dang
In this talk, Di discusses the ethical and inclusive challenges of VR/AR’s spatial medium.
2:40pm
2:45pm
Interstitial Performance
Matt Brubeck performs on cello
2:45pm
3:25pm
40-minute presentation
Lining Yao
40-minute talk with Lining Yao of Carnegie Mellon University
3:25pm
3:30pm
Interstitial Performance
Caleb deGroot-Maggetti plays concertina and Tamara Menon brings her Indian Classical singing
3:30pm
4:10pm
Break
Connect, reflect, recharge
4:10pm
4:25pm
15-minute presentation
Abby Goodrum
15-minute talk with Dr. Abby Goodrum of Wilfrid Laurier University
4:25pm
5:05pm
40-minute presentation
Rachel Been
40-minute talk with Rachel Been of Google
5:05pm
5:10pm
Interstitial Performance
MaryCarl Guiao performs on Filipino gongs.
5:15pm
9:00pm
Dinner, craft beer, cocktails, and door prizes.
Sunday 23 Sep 2018

Fluxible Conference

CIGI Auditorium
7:45am
8:45am
Doors open and baristas on duty
Take advantage of some fine coffee to start day two!
8:45am
9:00am
Welcome and kickoff
9:00am
9:40am
40-minute presentation
Margot Bloomstein
In a post-fact era, how do we know where to invest our trust? Users are favoring instincts over external marketing. Are we obsolete? Or can we empower our users, and rebuild their sense of trust?
9:40am
9:45am
Interstitial Performance
Amanda Lowry performs on flute
9:45am
10:25am
40-minute presentation
Behzad Aghaei
Learn strategies for visualizing information to satisfy people's sense of curiosity.
10:25am
10:30am
Interstitial Performance
Ian Pattison performs on the banjo
10:30am
11:10am
Break
Connect, reflect, recharge
11:10am
11:50am
40-minute presentation
Andy Vitale
Want to level up? Become a design leader and drive change in your organization.
11:50am
11:55am
Interstitial Performance
Rich Burrows hits things in a musical way
11:55am
12:35pm
40-minute presentation
Stephen Fitzgerald
Hear how an art director turned bicycle designer is finding success in a regimented and stale industry.
12:35pm
12:40pm
Interstitial Performance
Steven de Taye goes old school and makes music with actual tape loops
12:40pm
1:40pm
Lunch
Provided by Fluxible. And it'll be great!
1:40pm
2:20pm
40-minute presentation
Yvonne Gando
Words matter. Discover the UX writing principles that guide effective design decisions.
2:20pm
2:25pm
Interstitial Performance
Mike plays lap steel guitar and analog synths
2:25pm
3:05pm
40-minute presentation
Peter Morville
We think we’re creating products, services, and software. But we’re not. We are agents of change.
3:05pm
3:10pm
Interstitial Performance
Sam Estoesta returns with more poetry
3:10pm
3:30pm
Fluxible Finale
It’s time to wrap this year’s edition of Fluxible!
Monday 24 Sep 2018
9:00am
10:00am
Thank Our Sponsors
Supremium Sponsor
Fluxible may be over, but Monday is a great time to reflect on what we learned and to thank our sponsors. First, let’s thank Zeitspace! They're so supportive they even built this lovely Schedule app.
10:00am
11:00am
Thank Our Sponsors
Platinum Sponsors
And let’s thank our wonderful Platinum sponsors! They help make all this happen!
11:00am
12:00pm
Thank Our Sponsors
Gold Sponsors
Let’s also thank our wonderful Gold sponsors! Take a little time post conference to thank them yourself!
12:00pm
1:00pm
Thank Our Sponsors
Silver Sponsors
And hey! We also thank our wonderful Silver sponsors! We appreciate what they do for Fluxible.
1:00pm
2:00pm
Thank Our Sponsors
Supporters
And finally, big thanks to our Supporters. What a great group to have on board!